Tilbage til Om os

Historien

Radioen er ikke-kommerciel og har en medarbejderstab på 18 – 20 frivillige, der i det daglige sørger for, at der kommer udsendelser i æteren i 40 timer pr. uge.
Radio Ådalen startede sin radiovirksomhed den 14. november 1987, og har sendt lige siden. Det var Kulturel Samvirke i Egtved kommune, der tog initiativet til radioen. Fra en start med enkle midler fremstår Radio Ådalen nu som en moderne og vel udbygget og moderne lokalradio.
Radioen har gennem tiderne haft flere store opgaver,  f.eks. har man sat fokus på børn og unge i kommunen, der har været et projekt, der blev kaldt Stoppestedet (efter et værested i Egtved) – en udsendelsesrække om og med psykisk syge, der har været et samarbejde med bosnierne i Vejle/Egtved, og i en længere periode sendte Den bosniske Radio via Radio Ådalens sendere. 

Da radioen startede blev der udskrevet en konkurrence om et navn til radioen. Der blev 2 vindere, der begge havde fundet på “Radio Ådalen – Egtved kommunes Lokalradio”. De to vindere var Mogens Krintel og Finn Kock. I daglig tale kom radioen dog hurtigt til at hedde Radio Ådalen, og på en generalforsamling blev dette navn skrevet ind i vedtægterne.

Radio Ådalens første logo – Den lille Radiohare – er tegnet af Ranva Joensson. Hun vandt den logo-konkurrence, der var udskrevet i forbindelse med starten af Radio Ådalen i 1987.